Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/article/print.php:95) in /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/article/print.php:95) in /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

 

Erzsébet utalvány: 8000 forintig kedvezményes adózás

Publikált: 03/12/2012 közzétette: Turizmus online.

» Erzsébetutalvány információk
»» Általános információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak

Az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb béren kívüli juttatás – hangsúlyozta előadásában Horváth Péter, a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. értékesítési vezetője.

Mint elmondta, a fogyasztásra kész étel vásárlására és hideg-meleg étkezésre is felhasználható utalvány a dolgozó számára adó- és járulékmentes. Az Erzsébet-utalvány további előnyei között említette, hogy a munkáltatók a bérjellegű juttatásoknál jóval kedvezőbb feltételekkel biztosíthatják munkavállalóik számára, másrészt adható személyre szabott juttatásként, differenciáltan vagy prémiumként is.

A 2013-ban esedékes változásokat összefoglalva kiemelte, az utalvány 8000 forintig kedvezményes adózású lesz, amelyet 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás, és 35,7 százalékos adó terhel majd.

Azok a munkáltatók, akik Erzsébet-utalványt szeretnének rendelni honlapunk, a www.erzsebetutalvany.hu oldal online megrendelő felületén tehetik meg – hívta fel a figyelmet az értékesítési vezető, hozzátéve, hogy ugyanerről a weboldalról tölthetők le a megrendeléshez szükséges további dokumentumok is.

Idén több mint 35 ezer munkáltató választotta az utalványt, több mint 1,8 millió felhasználója van, és országos lefedettségű elfogadóhelyi hálózattal bír.

Mint szociális juttatásról is említést kell tennünk, ha az Erzsébet-utalványról beszélünk – mondta Horváth Péter. Az Országgyűlés döntése értelmében ennek keretében rendszeres szociális segélyként, és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményként nyújtható. Hozzátette, az utalvány forgalmazásából származó eredmény kizárólag szociális üdültetési célokra, ezzel összefüggő szolgáltatásokra, és egyéb szociális programokra használható fel. Ez utóbbira példa az Erzsébet-program, amely keretében több mint 100 ezer ember - ebből 30 ezer gyermek - jutott üdülési és táborozási lehetőséghez.

Horváth Péter előadása végén elmondta, a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. 2013 januárjában Cafeteria 2013 címmel konferenciát rendez.

Értékelés