Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/article/print.php:95) in /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/article/print.php:95) in /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

 

Közel 3 milliárd forint fordítható szociális üdültetésre

Publikált: 27/02/2013 közzétette: turizmus.com

» Erzsébetutalvány információk
»» Általános információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak

A támogatásra szánt pénzösszeg lehetővé teszi, hogy a fogyatékkal élők, nagycsaládosok, nyugdíjasok, közfoglalkoztatottak, hátrányos helyzetű családok és a gyermekek is nyaralhassanak. A családok közül a kifejezetten a hátrányos helyzetben, nehéz körülmények között élők jelentkezhetnek az üdülési programokra. A gyermekeknek kiírt programokra nincs jövedelem határ, de a tavalyi tapasztalatok szerint a táborozó gyerekek túlnyomó többsége olyan nehéz családi körülmények között él, hogy nem lett volna lehetőségük a nyaralásra - hangsúlyozta a program szóvivője.
Szólt arról is, hogy az Erzsébet-program pályázataira csak elektronikus úton lehet jelentkezni, ezért az üdülési alapítvány négy országos hálózattal kötött együttműködést, amely lehetővé teszi, hogy azok a családok is be tudják nyújtani a pályázatukat, amelyeknek nincs internet-hozzáférése. Szerte az országban másfélezer olyan pontot hoztak létre, ahol az érdeklődök a jelentkezéshez minden segítséget megkapnak: internetkapcsolatot biztosítanak számukra, segítenek az űrlapok kitöltésében, e-mail cím létrehozásában, vagy akár a szállásfoglalásban. A pályázók országszerte közel félszáz helyszín - szálloda, vendégház, tábor - közül választhatnak. Sokféle lehetőség van, a Balatonon, hegyekben, városokban. Az Erzsébet-tábor keretében tematikus táborokat szerveznek, az intézmények pedig az általános táborokra nyújthatják be jelentkezésüket.
Nagy Anna az Erzsébet-programot az elmúlt húsz év legnagyobb szociális programjának nevezte. Arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt évben 3 milliárd forint értékben írtak ki pályázatokat, így a program keretében 100 ezer ember, közülük 30 ezer gyermek üdülhetett, nyaralhatott.
Rigó Csaba kormánymegbízott kiemelte, hogy a kormány legnagyobb szociális programja Zalában is népszerű. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatokon kétezer szociálisan hátrányos helyzetű zalai ember tudott üdülni, ezer gyermek pedig Erzsébet-táborokban és őszi kiránduláson vett részt. Idén Zalából közel nyolcszázan pályáztak szociális üdültetésre, Erzsébet-táborba, őszi, tavaszi kirándulásra pedig több mint kétszáz gyermek jelentkezett.

Értékelés