Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/article/print.php:95) in /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/article/print.php:95) in /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

 

Beváltotta a reményeket az Erzsébet utalvány

Publikált: 13/02/2013 közzétette: Turizmus online.hu

» Erzsébetutalvány információk
»» Általános információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak

„2012-ben közel 90 milliárd forint értékben került forgalomba ez a cafeteria megoldás”, így a miniszteri biztos. „Mivel több mint 100 ezer szociálisan rászorult fő (köztük 30 ezer gyerek) üdülhetett, táborozhatott a program keretében tavaly, így ez nemcsak hazánk, hanem egész Európa legsikeresebb szociális programja”, kontrázott a miniszter, aki egyúttal azokról a francia utalványos cégekről is szót ejtett, amelyek épp a napokban vonulnak ki Magyarországról, miközben a tulajdonosi kör az Európai Bizottság elé viszi az ügyet, és a magyar államot beperli.

Navracsics miniszter egyúttal bemutatta az Erzsébet-program most debütáló szóvivőjét, Nagy Annát. Akinek neve, arca, hangja ismerősen csenghet politikai körökben, hiszen korábban ő volt a miniszterelnöki sajtószóvivő. Kiderült, új feladatával ő szintén nagyon elégedett, elmondta, egy percet se vívódott, amikor felkérték erre a munkára, hiszen az Erzsébet-program igazi sikertörténet.

Majd konkrét újdonságokról is hallhattunk: a négy hete indított üdülési pályázatok közül kettő már betelt (a nagycsaládosok és a nyugdíjasoknak szánt keretösszeg), a belügyminisztériumi dolgozók kerete pedig szintén majdnem full-on van. És még egy friss információ a sajtószóvivő asszonytól: idén a támogatásra fordítható keretet a tavalyi nagy siker örömére megemelték 498 millió forinttal, így idén már 2,5 milliárd forint az az összeg, amelyből a rászorulóknak táborozást, üdülést szerveznek.

Értékelés