Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/article/print.php:95) in /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/article/print.php:95) in /web/kszk/erzsebetutalvany.com/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

 

2013-ban jön a negyedik Erzsébet-testvér

Publikált: 11/01/2013 közzétette: Turizmus online.

» Erzsébetutalvány információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak
»» Általános információk

„2012-ben 2 milliárd forintról, idén évre már 2,5 milliárd forintnyi üdülési támogatásról döntött a kormány”, mondta köszöntőjében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.
Guller Zoltán miniszteri biztos, az Erzsébet-program elindítója ehhez hozzátette, a tavalyi év egyik igazi sikertörténete, hogy az elfogadóhelyek 70 százaléka magyar tulajdonú.

2013-ban az Erzsébet-programban 1,1 milliárd forint értékben írnak ki szociális üdülési pályázatokat, amelyhez minimális önerő biztosítása szükséges.1,4 milliárd forint értékben pedig elsősorban a gyerekek számára hirdetnek meg általános és tematikus táborokat, illetve tavaszi és őszi kirándulásokat. A pályázati kiírások mától érhetők el az Erzsébet-program honlapján, hívta fel a figyelmet a miniszteri biztos.

Horváth Viktória, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára a SZÉP Kártya tavalyi eredményeit ismertette: 65 milliárd forintnyi feltöltés 775 ezer munkavállaló részéről és 18 ezer volt az igénybe vevő munkáltatók száma. Kiemelte, hogy az Erzsébet-program a nehéz szociális helyzetben lévőknek, míg a SZÉP-kártya a súlyos gazdasági helyzetben jelenthet segítséget.
Közteherváltozásokról, havi keretemelkedésről (5 ezerről 8 ezerre az Erzsébet utalvány esetében) és a munkáltatók egyik „nagy” kívánságáról, számolt be Fata László, a téma szakértője, aki elmondta, sokak kérése, hogy az utalvánnyal uszodai szolgáltatások is igénybe vehetővé váljanak.
Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezető igazgatója számolt be az idei év újdonságáról, miszerint ezentúl ötféle Erzsébet-utalvány adható: a már ismert étkezési és gyermekvédelmi mellett megjelenik az iskolai utalvány, amely tanszerekre, taneszközökre, ruházatra költhető, a szabadidős utalvány kulturális és sport célokra fordítható, valamint az ajándék utalvány, amely sokféle témában használható fel – szinte egyedül csak étkezési célra nem. Az immár négy Erzsébet-testvér ezentúl színeiben is megkülönböztethető lesz.

Értékelés