BALATON   BUDAPEST  DÉL-ALFÖLD  DÉL-DUNÁNTÚL ÉSZAK-ALFÖLD  ÉSZAK-DUNÁNTÚL  ÉSZAK-M-O.  KÖZÉP-DUNÁNTÚL  KÖZÉP-M.O.  NYUGAT-DUNÁNTÚL  TISZA TÓ

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


Képtár

 

Idén is százezer embernek segít az Erzsébet-program

Publikált: 08/03/2013 közzétette: turizmus.com

» Erzsébetutalvány információk
»» Általános információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak

Tavaly szervezett először táborokat, üdüléseket a programot meghirdető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány olyan családoknak, gyerekeknek, akik az esetek nagy részében ezt nem engedhetnék meg maguknak - mondta a szóvivő, aki más európai országokkal összevetve kiemelkedőnek nevezte, hogy százezer embert - köztük harmincezer gyereket - nyaraltattak.
Idén március 20-ig lehet pályázni szociális üdülésre és április 8-ig táborokra. A szóvivő tájékoztatása szerint szociális üdülésre többek között nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők jelentkezhetnek. Átlagosan ötezer forint önerőt kell befizetniük egy hétre, de a közfoglalkoztatottaknak csak ezer forintot, és ezt a Liga Szakszervezet át is vállalta.
Az általános táborok mellett 42 féle tematikus tábort is szerveznek a gyerekeknek, van média-, sport-, kézműves- vagy néptánctábor, de olyan is, ami kifejezetten lisztérzékenyeknek szól. A díj a család jövedelméhez igazodva egy- vagy kétezer forint, illetve ha az egy főre eső jövedelem meghaladja a minimálbért, vagy nem szeretnének erről nyilatkozni, akkor tízezer forintot kell fizetni az egyhetes programért.
Nagy Anna arról is beszámolt, hogy Nógrád megyéből tavaly háromezer embernek segítettek, kétezren szociális üdülésben, ezren táborozásban vettek részt.
Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a program névadójáról, II. András király lányáról elmondta: Erzsébetet halála után négy évvel IX. Gergely pápa szentté avatta, karitatív élete példát mutat ma is.

Értékelés