BALATON   BUDAPEST  DÉL-ALFÖLD  DÉL-DUNÁNTÚL ÉSZAK-ALFÖLD  ÉSZAK-DUNÁNTÚL  ÉSZAK-M-O.  KÖZÉP-DUNÁNTÚL  KÖZÉP-M.O.  NYUGAT-DUNÁNTÚL  TISZA TÓ

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


Képtár

 

Erzsébet utalvány kerül a tűzre télen

Publikált: 11/01/2013 közzétette: Turizmus online.

» Erzsébetutalvány információk
»» Általános információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. szeptemberben írta ki fűtéstámogatási pályázatát, amelyre az ország 47 leghátrányosabb kistérségének alap- és középfokú oktatási intézményei jelentkezhettek. Az Erzsébet-utalvány brikettek fűtési célú hasznosítására már a meghirdetés másnapján számos pályázati adatlap érkezett.

Az összesen 70 tonnányi érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet öt intézmény nyerte el a beérkezés sorrendjében, az igényelt mennyiség arányában. A pusztadobosi Általános Iskola és Óvoda 10, a vajdácskai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda 25, a Zsadányi Református Általános Iskola 12, az ózdi Csépányi Általános Iskola 15, a II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda Vilmányból 8 tonna papírhulladékból préselt tüzelőanyag formájában jut támogatáshoz.

Az érvényes pályázatok mellett voltak olyanok is, amelyek elbírálását az adatlap helytelen kitöltése nem tette lehetővé. Ezek a pályázatok többek között hibás adatokat és hiányos sorokat tartalmaztak, az intézmény a rendelkezésre álló brikett mennyiségnél nagyobb tételben kért támogatást, vagy az adatlap nem tartalmazta a dátumot.

Az Erzsébet-utalvány briketteket a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. juttatja el az ország leghátrányosabb kistérségeiben működő nyertes intézményekhez, Pusztadobos, Vajdácska, Zsadány, Ózd és Vilmány településekre. Az öt általános iskola és óvoda fűtési költségének csökkentéséhez jelentős mértékben nyújt segítséget a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. brikettpályázata.

Értékelés