BALATON   BUDAPEST  DÉL-ALFÖLD  DÉL-DUNÁNTÚL ÉSZAK-ALFÖLD  ÉSZAK-DUNÁNTÚL  ÉSZAK-M-O.  KÖZÉP-DUNÁNTÚL  KÖZÉP-M.O.  NYUGAT-DUNÁNTÚL  TISZA TÓ

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


Képtár

 

A hír nem igaz!

Publikált: 06/11/2013 közzétette: Turizmus online.hu

» Erzsébetutalvány információk
»» Általános információk
»» Elfogadóhelyeknek
»» Munkaadóknak
»» Munkavállalóknak

Felszólalása szerint mindez súlyos következményekkel járna, hiszen kétmilliónál több alkalmazott egy-egy évben fejenként átlagosan 50 ezer forint Erzsébet-utalványt kap, amit elsősorban a béren felül élelmiszer-vásárlásra fordít. Munkahelyek elvesztését is jelenthetné, hiszen vesztesei lennének a kisvállalkozások, és maga után vonná az adóbevételek csökkentését is.

"A kereskedők és vendéglátósok érdekvédelmi szervezetei ezért közös közleményben fordultak önökhöz, amelyben az áll, hogy az Erzsébet-utalvány jelenlegi kereteinek fenntartásában érdekeltek mind a munkavállalók, mind a munkáltatók, mind a kereskedők szervezetei. Véleményük szerint célszerű lenne inkább az Erzsébet-utalvány költségcsökkentésének lehetőségét megvizsgálni a felhasználhatóság körének szűkítése helyett" - tette hozzá Pál Béla.

Kérdésére, hogy igazak-e a hírek, hogy a kormány mérlegeli az Erzsébet-utalvány megszüntetését vagy gyökeres átalakítását, és ennek során kizárhatja a felhasználhatóság köréből az élelmiszer-vásárlást, Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára válaszolt. 

Az államtitkár elmondta, a hír nem igaz. Rövid válasza szerint a jövő évi adóváltozásokat tartalmazó törvénycsomag benyújtását megelőzően a kormány áttekintette a béren kívüli juttatásokat szabályozó adószabályokat, megvizsgálta az egyes törvényekkel kapcsolatos felvetéseket, javaslatokat. Az Erzsébet-utalványra vonatkozóan semmilyen kormánydöntés nem született, nincs szó sem a juttatási lehetőség megszüntetéséről, sem pedig a rendszer gyökeres átalakításáról vagy az utalvány felhasználási lehetőségeinek szűkítéséről.

 

Értékelés